Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.11.2008 02:37 - Жертви на насилие
Автор: abadonka Категория: Тя и той   
Прочетен: 6373 Коментари: 17 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Имам приятелки,чиито мъже ги тормозят вкъщи,някои са тормозени психически,други даже търпят побоища.Веднъж дори пребиха една жена пред очите ми,а приятелят на мъжа й ми попречи да извикам полиция.На другия ден самата жертва ме молеше да не казвам,твърдеше,че го обичала и че като е трезвен е най-добрият съпруг на света.Всички те постоянно се оплакват,но когато им кажа да зарежат насилника започват да ме убеждават в невероятните му качества и не предприемат нищо.Не мога да ги разбера!Самата аз съм зарязвала за много по-малко.Имате ли обяснение защо го правят и къде изчезна достойнството,което те кара да спреш да търпиш и да си събереш багажа?Защо не схващат,че насилникът няма да се промени,вечно ще го прави и те вечно ще му прощават?Защо се отказват доброволно от правото си на нормално човешко съществуване?Ще се радвам да поговорим за това.


Тагове:   жертви,   насилие,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. victoriavselena - точно към тези жени
15.11.2008 08:47
се обръщам непрекъснато. Аз съм треньор life coach и се занимавам и с жени претърпяли насилие. Обучавам ги да де възвърнат към нормален живот. Днес написах за примиренчеството, защото и мен много ме боли за тях. Не трябва да ги осъждаме, а да им подадем ръка да излязат от там.
цитирай
2. victoriavselena - ето го
15.11.2008 08:55
http://victoriavselena.blog.bg/viewpost.php?id=255002
цитирай
3. rpatel - Имах колежка жертва на насилие. ...
15.11.2008 09:56
Имах колежка жертва на насилие. Когато я попитах, защо все още търпи целия този ужас тя ми отговори, че причините са две. Първо, защото има син от този човек и неиска детето и да расте без баща и второ, просто се страхувала, че няма да се справи сама в живота. За щастие, след поредния бой жената се осъзна, че това което прави не е добре, нито за нея, нито са малкия й син. Защото детето й разстеше нервно и стресирано заради вечните скандали между родителите му. Накрая събра смелост и подаде молба за развод. Оттогава минаха няколко месеца и аз забелязах промяната в тази жена. Вече не е толкова нервна, усмихва се и вярвам, че е взела правилното решение. Дано и тя мисли така. Колкото до сина й, ами той е много щастлив с баба си, която го глези докато майка му е на работа.
Да, знам че е трудно, че понякога има страх от неизвестното, но за Бога не позволявайте да ви превръщат в това! Всяка от нас има право на достоен живот. Всяка от нас има право на любов, грижа, дом и съпруг, който да й е опора и подкрепа. Да, понякога грешим и свързваме живота си с неправилния човек, но винаги имаме право на втори шанс.
Не се залъгвайте, че той ще се промени. Това никога няма да стане. Мъж, който е бил способен да удари жена веднъж, ще го направи отново. Това е горчивата истина.
Просто е време да помислите за себе си и да кажете НЕ! Не, на страха, на болката и на унижението! Знам, че сигурно никой няма да прочете това или ще ми се подиграете с мотива, че дори незнам за какво говоря, но ще ви дам един пример: Тина Търнър! Мисля, че няма нужда да говоря за това, което е преживяла по време на брака си с Айк и колко години й е отнело да събере сили да го напусне. Възхищавам се на тази жена!
И дано всяка от вас намери пона частица от нейната смелост.
цитирай
4. cecka1504 - Точно това е - тези жени не могат да ...
15.11.2008 11:58
Точно това е - тези жени не могат да намерят сили, за да си тръгнат. Коя се страхува от неизвестното, коя заради нещо друго, но продължават да търпят. Не бива. От всяка ситуация се намира изход. Трябва само малко кураж. Пожелавам им го.
цитирай
5. iram - Re:
15.11.2008 12:35
Тази тема много пъти ме е вълнувала и мен, и дано не ви прозвучи ужасно отблъскващо мнението ми по нея.
Смятам, че жени, които търпят насилие всеки ден или достатъчно често, като не предприемат крути мерки срещу такава агресия, то те си падат по идеята да са жертви. Кефи ги сякаш. Имат не просто милиони отговори защо не бива да предприемат нещо, имат едно вътрешно и честно неосъзнато желание да бъдат подтиснати. Така се усещат значими. Често пъти се възприемат като лекарство за своите мъчители, сякаш без тях мъчителя би страдал неимоверно повече.
Статистиката сочи, че при жени страдащи от системно насилие, дори последното да бъде прекратено законово, то 80% от тях намират начин да се върнат при насилника си.
Причините да продължават да живеят с насилник, са в голямата си част битови и свързани със страх. Но и тези жени просто се възприемат като жертви, на тях им е удобно да бъдат жертви, пред идеята да се справят сами. Защото последното налага промяна на Аз-ът, а това често е последното, което човек е склонен да промени.
Поздрави за поста! :)
цитирай
6. анонимен - Лесно е да се съди
15.11.2008 13:08
когато си от вън, но понякога се изисква повече сила да останеш, от колкото да си тръгнеш. Не съдете никого, защото наистина не знаете.
цитирай
7. анонимен - bolkata v ochite
15.11.2008 15:45
Da naistina mn jeni kato men nemogat da napusnat sapruzite si zaradi tezi 2 prichini decata i che nemoje da se spravi sama osobeno ako i semeistvoto i obarne grab- mn e gadno da ne te uvajavat,ili po tochno te cenqt no dai da si izkarat stresa na jenata i posle vsichko po starao mu
цитирай
8. abadonka - Не съдя никого
15.11.2008 16:03
victoriavselena,постингът ти е страхотен,дано има кой да се вслуша в думите ти.Помагала съм,когато е било нужно.Но да даваш пари на жена,която с тях ще купи пиене на мъжа си,а не храна на децата си, а онзи ще го изпие и после пак ще я пребие и то пред очите им,това просто няма смисъл.Предложа ли помощ искам отчет за какво е отишла.А когато си изтъркам устата да давам съвети и те отиват на вятъра млъквам и ги пращам да се жалят в полицията,защото и аз си имам проблеми,но не ги нося в работата си.Мога да им предложа покрив над главата за известно време,но стоят у нас до вечерта,после телефонът звънва,следват сълзи и сополи и тичкат обратно!Не съдя,но и не разбирам!
цитирай
9. анонимен - Изключително трудно се справям ...
15.11.2008 20:51
Изключително трудно се справям сама, но се справям, не съм тормозена физически, но психически, защото първата и почти единствена грижа на съпруга ми беше да се напие, но го напуснах и просто се чудя на такива жени като моята съседка която познавам от 17 г. как издържа почти непрекъснато пиян съпруг и крещащ и чупещ всичко наоколо, а после възтановява и се подмазва все едно нищо не е било просто не го разбирам, но не мога да съдя всеки знае себе си
цитирай
10. victoriavselena - словестия тормоз
15.11.2008 22:21
е също тормоз. Думата е също така болезнена. Да те обиждат също наранява. Ном. 9 Поздравявам те за смелостта ти.
цитирай
11. abadonka - Напълно те подкрепям
16.11.2008 01:40
Тормозът си е тормоз в каквато и да е форма,щом имаш сили да се отървеш,ще намериш сили и да се справиш.Желая ти успех!
цитирай
12. krotalka - Проблемът е комплексен.
17.11.2008 19:32
От една страна тези жени се страхуват да вземат живота си в свои ръце.
Освен това много малко са местата, където тези жени могат да избягат и да се подслонят времено.
На мен поне ми известно само едно такова място в България - София.
Много от тези жени са израстнали в семейства, където насилието е било ежедневие. Смятат това за нормално?!
Понякога и родителите са виновни, ако им се оплаче, чува от тях - "Мъж тие, ще го търпиш"
Но че насилието не бива да се търпи, с това съм съгласна!
цитирай
13. victoriavselena - така е, защото има
17.11.2008 19:41
общественост търпимост към насилието и то заема голяма част от нашето ежедневие.
цитирай
14. abadonka - А не бива
17.11.2008 23:25
Би трябвало подобни случаи да се разгласяват и обществото да отбягва насилника като прокажен.Някой ден ще стигнем и до там.Иначе моделът от детството води и до другата крайнаст.Познавах жена малтретирана от пияния си баща,която не пожела да заживее с мъж до края на живото си.Не твърдя,че изборът е бил правилен,но за нея е бил начин да не бъде наранена никога повече.Ако пред мен стоеше подобна дилема-лош съпруг или никакъв,бих направила същото.
цитирай
15. victoriavselena - Точно такива жени
18.11.2008 10:13
искам да тренирам. Защото при тренировката на съзнанието се вижда ясно, че тя вижда само две възможности - да има съпруг насилник или да остане без съпруг. А в същност съществуват безкрайно много други възможности, които тя не е видяла.
цитирай
16. abadonka - или не е пожелала да види
18.11.2008 22:10
Изчезне ли желанието,изчезва и страданието,нелоша философия,макар и не мой тип.
цитирай
17. eien - Инерция и липса на вяра и
05.12.2008 06:25
упование в нашия Създател!
Вяра в Бога!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: abadonka
Категория: Лични дневници
Прочетен: 182105
Постинги: 49
Коментари: 131
Гласове: 717
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031